Best x blog nih???

Saturday, 9 April 2011

MOVIE GANTZ

Waktu malam adelah waktu dimane semua umat manusia sedang sebok merehatkan diri masing-masing setelah berhempas pulas bekerja pada siang hari. Malahan, bukan hanya umat manusia saje yg berehat di waktu malam, golongan haiwan juge berehat di waktu malam. Burung-burung yang kluar mencari makanan untuk anak2 yg kebulur, sudah pulang ke sarang masing-masing. Semut-semut yang pagi tadi berhempas pulas memikul butiran2 gula, dah boleh menghela nafas lega sambil mengurut –ngurut lega dada mereka walaopon pade hakikatnya mereka tiada dada. Ok, itu intro aku untuk entry kali nih (x der kene mengena langsung ngn entry).

Mase aku tgh sebok rilek-rilek kat uma, anset aku bunyi.

Treeet   Treeet…..

Terpampang name Bali, mmber baik aku.

“Jol, jom g Square One. Aku bosn la kt uma. Igtkn nk g karoke jp”

aku pon berkate dalam ati, “ceh si tua nih, mcm taw2 jek aku da ader kt uma”

Aku pon balas, ”Ok set. Kol 9.00 jmpe kt sane”

MESSAGE SENT

*************************************************

Tepat kol 8.60, aku da terpacak tunggu die depan Square One. Memule kitorng g karoke. Habis bantai 10 lagu kitorang nyanyi. Da puas melalak, kitorang bantai maen game arked plk. Peh, hilang segale masalah aku skjap biler lepak ngn die. Habis jek lepak ngn die, dalam kol 9.60, mmber keje aku kol aku plk. Die ajak tgk wayang plk. Beria-ria die ajk aku. sanggup offer nk blnje aku tgk wayang. Aku pon ape lagi, org da offer, aku sapu la. Bukan senang mmber2 nk blnje tgk wayang nih. Tah ape mimpi die nak belanje aku tgk wayang. Dapat hidayah agaknye.

Aku jumpe die dalam pukul 10.15. jumpe jek, lepak2 kedai mapley dulu. Agak-agak da bosan tgk muke mapley yang x cute tuh (da la senyum x der rupe lisa surihani) baru la kitorang gerak g bli tiket.. kitorang decide nk tgk citer GANTZ. Citer jepun.. Cambest jek. Muke masing-masing truje nk tgk wayang.

(Ni tiket wayang aku)

*************************************************************

Memule nk masuk wayang jek  macam-macam perkare jadi. Penjage tiket tuh siap tny umo aku brape. Ceh. Mentang -mentang la ketinggian aku x macam org umo 19 taon. Citer tuh da la PG13. Care tny aku bajet2 macam la aku nih budak umo 12 taon jek.  Bikin guwa down jek.

MySpace


Tapi, aku sedar sesungguhnyer aku kelihatan mude. Sebab tuh die tgk aku macam umo 12 taun jek. Upenyer aku nie awet mude. 
MySpace

Masuk panggung jek, da x jumpe pulak seat yg mane. Ceh. Seb bek setelah puas merabe-rabe seat, jumpe pon akhirnya. Nsib bek la citer GANTZ tuh best.. Nih la citer yang aku tgk.

(best weyh)

Bagi aku citer nih best. Kalau rating 1 sampai 10, filem nih aku bagi rating 8. Citer nih mengisahkan tentang dua org jejake nih, Kato ngn Kei. Dorng nih sptutnyer da mati kene langgar ngn kereta api. Tp biler kene langgar, dorng secare otomatiknyer ter-participate dalam satu game nih. Game nih hanya untuk org2 yg da mati jek. Dorng diberi pluang untuk hidup. Tapi biler sampai satu mase, dorng aku dipanggil oleh si GANTZ nih untuk tolong die bunuh incik alien a.k.a makhluk asing (bukan pendatang asing)

Setiap incik alien yang dorng bunuh akan beri dorng mata (point). Point tuh dorng kene kumpol smpai 100 untuk mmbolehkan dorang bebas dari permainan tuh.untuk bunuh incik alien tuh pulak, dorng dibekalkan ngn satu suit yg super kewl. Sut tuh mnjadikan dorang kuat. Senjate dorng pon bergaye jugak.biler dorng setel kill incik alien tuh, dorng kembali ker dunia nyata blek. Biler ader alien baru jek, si GANTZ tuh akn panggil dorng untuk bunuh alien baru.  Perkare tuh akan trus berlanjutan sampai la dorng berjaye kumpol 100 point dan kluar dari game tuh.

Aku suker citer nih sebab:-
  1. Aku memang peminat citer jepun.
  2. Aku suker tgk suit die yg kewl tuh.
  3. Awek filem nih lawa.( ahahaha)
  4. Aku dah bace citer nih dalam versi manga. Sebab tuh aku tgk citer nih.
  5. Mmber aku yang blanje tgk citer nih.

Stop dulu entry kali nih. Aku nk g sambung praktis main gitar.

p/s: pasnih nk wat entry pasal gitar la plk.

MySpace

4 comments:

Anonymous said...

i honestly dont know why im even reading this.haha

Azizul Aziz said...

btw, thx for come into my blog....

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

hehehe..the black n white blog...dengan lagu jepun nyer..wah2...enjoy blogging!

Azizul Aziz said...

cik duyung: thx coz viewing my blog...
=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...