Best x blog nih???

Sunday, 27 February 2011

Insomnia

Berdasarkan tjuk pon korng msti da taw aku nk cakap pasal ape. Insomnia ni adelah sejenis menatang penyakit yg akan mnyebabkan pesakit sukar nk tido malam. Aku tulis entry pasal nih sebab aku rase aku da menghidap (mcm serius jek) penyakit nih.
peh, gile ah....

Korang pon musti taw betape seksenye klu x bole tido.. dengan kelas kol 8 pagi, assignment melambak, tetibe x bole tido plak... antare sebab2 org kene insomnia nih adelah, alcohol, stress, anxiety dan coffee. Setau aku, x penah plk aku teguk air kencing shaiton nih (arak). klu kopi tuh bese la.. Ptot la aku kene insomnia... Adoyyy...

Jadi, kalu da x bole tido tuh, terpakse la aku cube menyebokkan diri untuk melakukan sesuatu yg berpekdah.. slalunyer, aku akn meng-on9kan diri di fb akuh.. saje nk tgk, makhluk mner lg yg x tdo cam aku... ni plak antare makhluk yg x tdo lg...(semase entry ni ditulis).
ish, dorng pon insomnia cam aku gak ker???
ni sumer mmber aku nih...

Memandangkan aku da terkene pnyakit ni, aku pon pegi la cari care penyelesaian mende nih... salah satu care penyelesaian adelah jangan tdo siang.. ptotla.. aku nih golongn tdo siang... biler dipikir2kan blek, upernyer aku dilahirkn dgn sifat yg same mcm BATMAN (wadefak)....batman kan suker tdo siang ngn berjage malam...

jadi, pade korng sumer, jagnlah mengade-ngade nk tiru cam aku.., Konon2nye nk jd cam batman la... x payah.. bia aku sorng jek tru cam die...

p/s x sangke btul aku same ngn batman, korang jgn jeles taw...:p

Thursday, 24 February 2011

Life At Asrama

POLITEKNIK PREMIER JOHOR BAHRU

Angin malam bertiup sepoi-sepoi bahasa. Bahasa ape, korang jgn tanya aku. Dah cikgu BM aku ajar, kalu angin mesti sepoi-sepoi bahasa. Tu la liku-liku kehidupan aku skang. Kehidupan sebagai seorang pelajar politeknik. Kehidupan yang pnoh ngn assignmnt-assignmnt shilanat, peraturan-peraturan yg x masuk akal dan juge senior-senior (senior la sgt) yang kerek.
ni la lmbang poli akuh

Klu da blajar kt politeknik, musti la kene stay asrama kn... Siyesly, ni kali pertame aku dok kt asrama.. Mmg sebelum ni aku x der experience langsung dok kat asrama,.. Kirenyer bole diibaratkan bayi yg baru kenal dunie luar la..(eceh)
bru na mlihat dunie

Klu nak bercerite pasal asrama, mmg bnyk kisahnyer... Kebanyakkan story2 pasal asrama, musti ader kaitan ngn makhluk- makhluk laknatullah ni....(shaiton). Tp kat asrama la aku blajar beli kari berdikari... kt sini, makan da x bole suke2 da.. kene ikot bajet yg ader... kalu dulu, makan kt uma, anytime, anywhere jek mkn.. skang, nk kene tny wallet yg nipis nih, bole x makan.

Kadang-kadang, kalau time-time wallet rabak, makan megi jek.... Teringat plk abg sedare aku ckp, "klu ko da duduk asrama, x der wit, biler makan megi, da mcm makan nasi aym da die punyer lazat."
peh.. Skang bru la aku taw susah payah, pahit getir, dok asrama...

megi oh megi

Stop dulu entry pasal asrama nih.. aku nk masak megi kejap.. lapar la pulak...

p/s: org kate makan megi slalu, nnt rambot gugur... Tol ker???

Wednesday, 23 February 2011

Blogging???

Nih first tyme aku blajar ber-blogging nih... Sebelum nih x der plak aku terpikir nk maen blog2 nih... pastu biler tgk mmber2 da rmai yg ader blog, tergerak plak ati nih nk men-try wat...


"weyh jijol, ko biler lg nk setat blogging nih?? Loser tol la..."-mmber aku sindir

Cilake... Sungguh aku x paham modus operandi dorang soh aku blogging nih....

Yela... Ni aku setat la nih.. Setelah beberape buln menahan kutukan dan sndiran dari mmber2 yg mcm gampang + cilake, akhirnye terciptelah akustryder.blogspot.com... Kenape akustryder


Ha... Hok ni la nok cite.....


Korang taw x serangge namenyer water strider? x taw? Ala, serangge yg bole jalan atas air tuh la...
kalu x taw jugak, rajen2 la kn diri search kt google... maklumat kt skang kt ujung finger je....


ni ha rupe menatang water strider tuh..=D


Aku tertarik ngn kebolehan menatang nih.... Bole jalan atas air... Sempoi x? Jadi, sebab tu lah aku gunekan name strider tuh... Tp aku alter ckit la.. Jd la Stryder... Kan best ckit....


Lagi satu, aku namekan blog aku Mimpi Atau Realiti sebab, mengikut firasat ahli nujum aku nih, manusia nih ader yg sukekan alam mimpi daripade alam realiti.... Tp bg aku la kn, sebagai insan yg pnuh tawaduk dan kesyukuran (wadefak), aku rase kiter semua mesti menghadapi realiti tuh ngn sabar....


Ok. Tamat entry kali nih...


p/s: Kan best klu aku ader kebolehan jalan atas air tuh..:p

Cinta dan Kawan

Cinta?? Kawan??? Pade korang, yg mner lg penting???? Pandangan setiap golongn manusia adalah berbeza. Kalu ditanye pd pasangan remaje yg tengah hot  becinta, musti la dorng ckp cinte lg penting.

"Wadefak!!! wei jijol, ko x der topik laen ker nk bukak???"

So what??? Ni kan blog aku. Aku punyer pasal la.

Bagi aku, cinte ni ibarat sambal belacan. Mcm video nih...

video

"Tu pade pndapt ko jijol. Ko x bole ubah persepsi orang laen." - insan x puas ati


Memang la. Aku x ckp pon aku nk ubah persepsi korang.

Kawan pulak pade aku, terbahagi pd bnyk jenis. Ader kawan baek, ader kawan biase, ader pulak tuh jenis yg motherfoker pny kawan makan kawan. (ha yg nih elok trajang jek laju2)

Tapi, sebagai manusia biase yg lemah nih (eceh), aku syg sgt kawan2 aku. Pade aku, dorang la tmpat aku citer masalah, tmpat aku mengadu, tmpat aku gelak ketawa.

Kt bawah ni pulak adelah mmber2 yg aku syg sgt2. dorng la yg pling best dalam idop akuh...

Yang nih namenyer ayu... Lawa orgnyer.... Bliaw mmber aku~
Saye syg die... hihihii
=D

 nih owgie ngn a'are... dorng mmber baik aku mase keje k4 dulu~

yg tua nih nmenyer pali. Dye mmber kamceng+giler babi aku mase kt pom 6
Ngn dia la aku slalu menyetan~
dye jugak la yg ajr aku erti persahabatan.... 

ni mek farah.... bliaw baek orgnyer.... 

nie nenek aku...
wani namenyer...
lawa x??? hihihii 

nih mek pyka..
bliaw pon giler2...

kalu yg tadi nenek, ni la atoknyer....
nih mmber yg pling aku kamceng kat poli jb
Ejad~ 

nih pulak gundik2 yg aku syg sgt....
dari kiri: faz, ayu, adek, k.long


si tue nih namenyer asif...
dye pon same kepale ngn aku and pali...
kitorng mmg kamceng giler...
nih plak cik aspah....
bliaw mmber sy di pom 6....


nih plak nmenyer incik anwar...
bliaw pon menggile mcm aku gak...


yg due org nih pon mmber aku gak...
da 5 taun kenl...
aku syg kt dorng~
Piqa ngn Taty

klu saper2 yg x der gmbr dorng kt sni, x bermakne korng bukn kawan aku.. korng sumer still kawan yg aku syg.....

p/s: kawan2 aku adelah sumber hidup aku... tanpe mereka, hidup aku akn menjadi bosan giler babi... so, trime kasih krane sudi mnjadi kawan aku...

Tuesday, 22 February 2011

Muqaddimah : Bukan Salah Ibu Mengandung

Ok, memandangkn zaman sekarang da melmbak2 blog yg tercipta, jd aku mengmbil kputusan untuk mncipta blog nih. Sejajar ngn perkmbangan dunia IT, ICCT, (ape yg aku merepek nih), aku nak jugak berkongsi sbarang info atau mklumat ngn korang sumer, yang mungkin bergune dalam mengharungi liku-liku kehidupan yg penuh ngn tipu daya nih. Ok, tu intro blog aku kali nih.


At-10-tion : Certain2 part dalam blog nih ader kalenye menggunekan istilah/ tatabahasa/ kosa kata yg agk biadap untuk diterima akal yg singkat. Walaubagaimanepon, keterbukaan minda atau dalam bhsa mat salleh laknatullah open minded amatlah digalakkn. Bukan ape, aku just benci hypocracy. So ckp awal2 la kn, klu ader yg trase tuh, pandai2 lah bawak diri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...